Innehållet i spårningsfiler, dumpfiler och inställningsfiler

Obs! Alla filer som beskrivs i detta avsnitt kan endast öppnas av datorns systemadministratör och kontoägaren på datorn där Kaspersky Password Manager finns installerat.

1. Spårningsfiler

Spårningsfiler innehåller följande information om händelser som inträffar under användningen av Kaspersky Password Manager:

Spårningsfiler innehåller endast information som behövs för att fixa defekter i programmet. Kaspersky använder spårningsfiler för att utreda händelser som är kopplade till fel i driften av Kaspersky Password Manager.

Som standard är skapandet av spårningsfiler inaktiverat. Du kan kontakta kundtjänst för information om hur du aktiverar skapandet av spårningsfiler.

Spårfiler kan endast skickas till Kaspersky manuellt. Kaspersky Password Manager skickar inte spårningsfiler till Kaspersky automatiskt.

Du kan välja hur spårningsfiler skickas till Kaspersky.

Innan du skickar spårningsfiler till Kaspersky ska du granska den data de innehåller. Underavsnitt 1.1–1.3 anger namngivningssystemet för spårningsfiler och var de lagras på din dator.

Viktigt: Spårningsfiler kan innehålla personuppgifter eller känslig information. Genom att skicka spårningsfiler till Kaspersky godkänner du att ge Kaspersky alla data i spårningsfilerna du skickar, samt godkänner metoden som används för att skicka dem.

1. Spårningsfilerna kpm_app_<horodatage>.log kan innehålla information om händelser som inträffar i Kaspersky Password Managers grafiska användargränssnitt.

Spårningsfilerna kpm_app_<horodatage>.log kan innehålla följande data:

• Namn och identifierare på operativsystemanvändare på macOS
    • URL:er för Kaspersky-webbplatser
    • Fullständiga namn på Kaspersky Password Manager-filer
    • Användarnamn och lösenord för anslutning till proxyservern
    • Användarnamn och lösenord för åtkomst till webbplatser om användaren loggar in på webbplatser medan spårningsfiler skapas
    • Användarinställningar

kpm_app_<horodatage>.log-spårningsfiler lagras i mappen ~/Library/Group Containers/2Y8XE5CQ94.com.kaspersky.kpm/Library/Application Support/KPM/Logs.

Spårningsfilerna kpm_app_<horodatage>.log lagras på din dator från det att du aktiverar spårningen.

2. Spårningsfilerna kpm_agent_<horodatage>.log kan innehålla information om händelser som inträffar i Kaspersky Password Managers grafiska användargränssnitt.

Spårningsfilerna kpm_agent_<horodatage>.log kan innehålla följande data:

• Fullständiga namn på Kaspersky Password Manager-filer
    • Namn och IP-adress på proxyservern
    • Användarinställningar
    • Information om besökta URL:er
    • URL:er för Kaspersky-webbplatser
    • Namn och identifierare på operativsystemanvändare på macOS
    • Användarnamn och lösenord för anslutning till proxyservern
    • Användarnamn och lösenord för åtkomst till webbplatser om användaren loggar in på webbplatser medan spårningsfiler skapas

kpm_agent_<horodatage>.log-spårningsfiler lagras i mappen ~/Library/Group Containers/2Y8XE5CQ94.com.kaspersky.kpm/Library/Application Support/KPM/Logs.

Spårningsfilerna kpm_agent_<horodatage>.log lagras på din dator från det att du aktiverar spårningen.

3. Spårningsfilerna kpm_daemon_<horodatage>_pid_<PID>.log innehåller information om händelser som inträffar under följande processer:
    • Konfigurera programmet
    • Användaren öppnar webbplatser
    • Uppdatering av programdatabaser eller automatiskt uppdatera programmet
    • Ansluta till My Kaspersky
    • Ta emot inställningar från My Kaspersky
    • Ändra eller synkronisera lösenordsdatabaser

Spårningsfilerna kpm_daemon_<horodatage>_pid_<PID>.log kan innehålla följande data:

• Fullständiga namn på Kaspersky Password Manager-filer
    • Namn och IP-adress på proxyservern
    • Information om besökta URL:er
    • URL:er för Kaspersky-webbplatser
    • Namn och identifierare på operativsystemanvändare på macOS
    • Användarnamn och lösenord för anslutning till proxyservern
    • Användarnamn och lösenord för åtkomst till webbplatser om användaren loggar in på webbplatser medan spårningsfiler skapas
    • Användarinställningar

kpm_daemon_<horodatage>_pid_<PID>.log-spårningsfilerna lagras i mappen ~/Library/Group Containers/2Y8XE5CQ94.com.kaspersky.kpm/Library/Application Support/KPM/Logs.

Spårningsfilerna kpm_daemon_<horodatage>_pid_<PID>.log lagras på din dator från det att du aktiverar spårningen.

Viktigt: Vi rekommenderar dig att vara utloggad från webbplatser när spårningen är aktiverad för att förhindra att användarnamn och lösenord för webbplatser inkluderas i spårningsfilerna.

Kaspersky skyddar all information som tagits emot i enlighet med lagen och gällande Kaspersky-regler.

Spårningsfiler innehåller bara de data som behövs för att fixa defekter i programmet. Kaspersky använder spårningsfiler för att utreda händelser som är kopplade till användningen av Kaspersky Password Manager.

Som standard är skapandet av spårningsfiler inaktiverat.

Spårfiler kan endast skickas till Kaspersky manuellt. Kaspersky Password Manager skickar inte dem automatiskt.

Du kan välja hur spårningsfiler skickas till Kaspersky.

Innan du skickar spårningsfiler till Kaspersky ska du granska den data de innehåller.

Genom att skicka spårningsfiler till Kaspersky godkänner du att överföra alla data de innehåller samt ger ditt samtycke till metoden som används för att skicka dem.

2. Dumpfiler

Dumpfiler innehåller all information om arbetsminnet i programmets processer vid tidpunkten för skapandet av dumpen. Minnesdumpar kan innehålla konfidentiell information.

Dumpfiler genereras av operativsystemet och skickas endast med ditt samtycke. Innan du skickar en dumpfil ska du granska dess innehåll.

3. Ytterligare filer

Kaspersky Password Manager genererar dessutom ytterligare inställningsfiler som lagras på användardatorn. Dessa filer kan innehålla information som är nödvändig för att använda programvaran: inställningar, interna databaser, konfigurationsfiler.

Specialisterna från kundtjänsten kan be dig att tillhandahålla ytterligare filer för att förkorta behandlingstiden vid förfrågningar som är förknippade med fel i programvaran. Användaren skickar dessa data manuellt på begäran av kundtjänsten.

Genom att skicka ytterligare spårningsfiler till kundtjänsten godkänner du att överföra alla data de innehåller samt samtycker till metoden som används för att skicka dem. Innan du skickar dessa filer ska du granska dess innehåll.

Dessa ytterligare filer kan innehålla följande information: